Krokiety – Djupfrysta Kroketter

Välkommen till Polska Grossen!

Krokiety (Kroketter) är en traditionell polsk maträtt som består av fyllda och panerade crêpes eller pannkakor. Dessa läckra rätter är populära i det polska köket och är älskade för sin mångsidighet och goda smak.

För att göra krokiety börjar man med att göra tunna crêpes eller pannkakor av mjöl, ägg och mjölk. Därefter fylls de med en blandning av kött, vanligtvis kyckling, fläsk eller nötkött, och ibland även grönsaker eller svamp. Andra vanliga fyllningar inkluderar keso eller ost tillsammans med örter och kryddor för extra smak.

Efter att crêpesen är fyllda och rullade, doppas de i ägg och brödsmulor innan de friteras eller steks tills de är gyllenbruna och knapriga på ytan. Den färdiga kroketen är saftig på insidan och krispig på utsidan och serveras vanligtvis varm som huvudrätt eller förrätt.

Krokiety är en omtyckt del av det polska köket och är perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen. De kan serveras med en mängd olika tillbehör som sallad, potatismos eller kokta grönsaker för att skapa en komplett och läcker måltid.

Trots sin enkelhet är krokiety en mångsidig och smakrik maträtt som uppskattas av både polska familjer och matälskare världen över. Dess krämiga och fylliga fyllningar, tillsammans med den krispiga ytan, gör den till en favorit bland både unga och gamla.

Handgjorda kroketter med kål och svamp

Handgjorda piroger varierar i form och storlek. [...]

Handgjorda kroketter med köttfärs

Handgjorda kroketter med köttfärs - 450g Handgjorda piroger varierar i form och [...]